Okulumuz İle İlgili Genel Bilgiler

Okulumuz İle İlgili Genel Bilgiler

Okulumuzu Tanıyalım

09.06.2020 1086

Kutludüğün İMKB Çok Programlı Lisesi, Kutludüğün-Bayındır Mahallelerini kesiştiği Atatürk Caddesi üzerinde 2003 yılında yapılmıştır. Ankara Valiliği'nin 02/03/2004 tarih ve B.08.4.MEM.4.06.00.17.316/357 sayılı onay yazısı ile "Kutludüğün İMKB Çok Programlı Lisesi" adını almıştır. Okul 2014-2015 öğretim yılından itibaren kademeli geçiş ile  "Anadolu Lisesi" ve "Anadolu Meslek Lisesi Programı" uygulanmaya başlanmıştır. Kutludüğün İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi, gündüzlü olup tamgün ve karma eğitim yapmaktadır.

Velilerin ve öğrencilerin beklentileri ve belirlenen eğitim politikaları doğrultusunda okul,  yerleşke içerisinde bulunan orta öğretim çağı öğrencilerine hizmet için yeterlidir.  Okul fiziki olarak dört katlı yapılmış, geniş sayılabilecek bir bahçe üzerindedir.  13 derslikli olan okulun, alt yapısı uygundur.  İnternet fiber bağlantısı olan okul Fatih Projesi kapsamındadır. Sınıf ve Laboratuvar ortamında Akıllı tahtalar eğitimde kullanılmaktadır.

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanı, Muhasebe ve Finansman Alanı ve Anadolu lisesi programları bulunmaktadır. 11. Sınıfta meslek programlarında bilişim teknolojileri alanında "Web Programcılığı" dalı, Muhasebe ve Finansman alanında ise "Bilgisayarlı Muhasebe" dalı eğitimine devam etmektedir.

Okulumuzda 2'şer tane bilişim ve muhasebe laboratuvarı ve fizik, kimya, biyoloji ve görsel sanatlar atölyeleri bulunmaktadır.

Öğrencilerimizin yararlanabileceği okulumuz bahçesinde bulunan basketbol sahası ve okulun arka tarafında bulunan halı saha alanlarımız mevcuttur.

2019/2020 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda sınava giren 14 öğrencimizden 6 öğrencimiz üniversitelerin ilgili bölümlerine yerleşmişlerdir.  1 öğrencimiz 4 yıllık fakülteye yerleşmiş, 5 öğrencimiz ise meslek yüksekokuluna yerleşmişlerdir.

Okulumuzda pansiyon bulunmamaktadır.