Bilişim Teknolojileri Alanı

09.06.2020 562

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır.

DAL PROGRAMLARI:

Bilişim Teknolojileri Alanı altında şu dallar bulunmaktadır:

1.Ağ İşletmenliği

2.Web Programcılığı

 3.Veri Tabanı Programcılığı

4.Bilgisayar Teknik Servis

Okulumuz Web Programcılığı dalında eğitimine devam etmektedir. Web Programcılığı Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulum bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir.

Görevler

  • İş organizasyonu yapmak.
  • Analiz yapmak.
  • İhtiyaçları değerlendirmek.
  • Algoritma yapmak.
  • Web sitesinin görsel tasarımını yapmak.
  • Tasarlanan sitenin yerel yayınını yaparak test etmek.
  • Meslekî gelişime ilişkin faaliyetler yürütmek.

ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ

Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım alanı çeşitlenerek olmuştur. Bilişim Teknolojileri; bilgisayar sektöründeki gelişmeler sonucunda ortaya çıkmış ve veriler saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır. Ülkemizde işletmeler kurumsallaşma yolunda hızla ilerledikçe bilişim teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Bu sebepten, Bilişim Teknolojileri alanında yeterlilik sahibi insanlara çok ihtiyaç duyulmaktadır.

12. sınıfta öğrencilerimizi okulda iken iş hayatına hazırlayan Beceri Eğitimi Dersi verilmektedir. Bu eğitimde öğrencilerimiz haftanın üç günü iş yerlerine giderek sigortalı olarak ve belli bir ücret karşılığında çalışmakta ve iş ortamına hazırlanmaktadır. (Asgari Ücretin 1/3 ü kadar)

Öğrencilerimiz Stajlarını resmi ya da özel kurumlarda yapmaktadırlar.

İŞ BULMA İMKÂNLARI

Bilişim Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Bilgisayar teknik servis hizmet veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında,

2. Ağ kurulum ve yönetim hizmet veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,

3. Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve ver tabanı programları kullanımı ve yönetim hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,

4. Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.