İklim Değişikliği Farkındalık Okulu Projesi Öğrenci Başvurusu

04.08.2022 370

Günümüzün önemli sorunlarından biri olarak kabul edilen iklim değişikliği iklim değişikliği ve etkileri konusuna uyum ve farkındalık oluşturulması amacıyla  Müdürlüğümüz tarafından başvurusu yapılan "İklim Değişikliği Farkındalık Okulu" projesinin 16. TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projeleri kapsamında 122B712 Proje Numarası ile desteklenmeye hak kazanmıştır.

Söz konusu projede Müdürlüğümüz adına Müdürlüğümüz Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü AR-GE Biriminde görevli  Nadiye ÖZCAN proje yürütücüsü, Zeynep SARIKOÇ proje uzmanı, GÜGEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih ŞAHİN proje uzmanı olmak üzere; planlanan eğitim faaliyetleri alanında uzman akademisyenlerin yer aldığı eğitmen kadrosu, tecrübeli sağlık personeli ve proje rehberleri eşliğinde yürütülecektir.

Proje kapsamında;

•Etkinlikler; Beypazarı ve Nallıhan çevresinde, 4-9 Eylül 2022 tarihleri arasında, proje amacına ve etkinlik içeriklerine uygun arazi gezileriyle yerinde görme ve aktif öğrenmeye dayalı gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı bilgi iklimokulu.weebly.com adresinde yer almaktadır.

•Hedef kitle; Ankara İli Merkez İlçeleri Resmi Ortaöğretim Kurumlarındaki 10. ve 11. sınıf öğrencileridir.

•Başvurular okul müdürlüklerine yapılacaktır.

•9 Merkez İlçeden 4'er (2 kız 2 erkek) öğrenci olmak üzere toplam 36 asil ve 18 yedek öğrenci değerlendirme kriterleri doğrultusunda 11-12.08.2022 tarihlerinde komisyon marifetiyle seçilip, katılımcı listesi 15.08.2022 tarihinde duyurulacaktır. Katılımcı olarak belirlenen öğrenciler ve velileriyle 19.08.2022 tarihinde (Bilgilendirme ve veli muvafakatnamesi imzalanması) toplantı yapılacaktır.

•Proje Ekibi ve katılımcı öğrencilerin konaklamaları Ayaş Naskon Sapphire Termal Resort Otelde yapılacaktır. Katılımcı olarak kabul edilen öğrencilerin "Ulaşım (gidiş- dönüş), Yeme- İçme ve Konaklama" giderleri proje bütçesinden karşılanacaktır.

•Katılımcı öğrencilere proje sonunda TÜBİTAK 4004 "İklim Değişikliği Farkındalık Okulu" projesi katılım belgesi verilecektir.

•Katılımcı öğrenciler "İklim Değişikliği Farkındalık Okulu Temsilcisi" olarak il genelinde etkinlik sonrası çalışmalarda aktif katılım hakkı kazanacaktır.

•Okul yönetimleri tarafından katılımcı öğrencilerin e-okul sosyal faaliyetler bölümüne bilgi girişleri yapılacaktır.

Başvurular 26.07.2022-08.08.2022 tarihleri arasında velilerin bilgi ve gönüllüğü doğrultusunda ANKBİS http://meb.ai/NrJhMz adresindeki forma Okul Müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

04-08-202204-08-202204-08-2022

Kaynak: MAMAK İLÇE MEM 29.07.2022 tarih ve 54339718 sayılı yazısı